Friday, August 9, 2013

BALKABAĞI ÇORBASI



balkaba i corbasi 1
Tam balkabağı mevsimindeyiz.

Çarşı, pazar dilimlenmiş balkabakları ile dolu.

Balkabağını ben tatlı olarak hazırlarım, annem mısır bulguru ile karıştırarak lahana sarması hazırlar, bir keresinde de bir yerde böreğini de yemiştim ama çorbasını tatmak hiç kısmet olmamıştı.

Geçen hafta eşim 1 kilo dilimlenmiş balkabağı getirince 1 dilimini çorba için ayırdım, geri kalanı ile tatlı yaptım.

Ertesi gün artan kabak tatlısından da "balkabaklı bon bon" yaptım.

Bu çorbayı sırf meraktan yaptım ama sanırım ben balkabağını daha çok tatlı olarak seviyorum.

Diğer balkabaklı tariflerim için, bakınız;

Kabak Tatlısı

Portakalda Kabak Tatlısı

Balkabaklı Bonbon


Kabaklı Pasta


Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı

"Afiyetle Kalın"


balkaba i corbasi 2
BALKABAĞI ÇORBASI;

Malzemeler;

1 dilim balkabağı,

1 adet küçük boy patates,

1 adet havuç,

1 adet kuru soğan,

2 su bardağı su,

2 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı un,

Tuz, sıvı yağ,

3-4 dal dereotu,

Ayrıca; 1 yemek kaşığı tereyağ.


balkaba i corbasi 3 


TARİFİ;

Balkabağını, patatesi ve havucu rendeleyin.


Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda sotelemeye başlayın.


İçine rendelenmiş balkabağını, patatesi ve havucu ekleyip, 5-6 dakika kavurun.

Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.

Su ile birlikte 5 dakika kaynatın.

Unu sütün içinde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın, çorbaya ilave edin.

Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Tuzunu, istediğiniz baharatları (zerdeçal, kırmızı pul biber gibi) ekleyin.

6-7 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.

1 yemek kaşığı tereyağını isterseniz çorba sıcakken tencereye ekleyin, ya da ayrıca eritip, üzerine dökün.


Dereotunu, rengini kaybetmesin diye en son ekleyin.

Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"   


No comments:

Post a Comment