Lezzeti
Kışın ne güzel bu çorba. Sıcacık.
Malzemeler
8 – 10 su bardağı et suyu
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
1 fincan ince bulgur
3 çorba kasığı salça
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 3 çorba kaşığı kuru nane
Yapılışı
Tencerede tereyağı ile soğanı kavurun. Unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın. Et suyunu tencereyi karıştırarak yedirin. Kaynayana kadar karıştırın. Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın. Sulandırdığınız üç kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin. Bol kuru naneyi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment