En temel corbalardan biridir ama yogurda kiyamadigim icin olsa gerek cok yapmam:) en son denememde de Yemek gunlugum sitesindeki yayla corbasi tarifi ile yaptim.
tavuk suyu corbalara inanilmaz lezzet katiyor bence, yayla corbasi icin de durum ayni diye dusunuyorum.
Afiyet olsun
Malzemeler:( 8-10 porsiyon)
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yumurtanin sarisi
10 bardak su (tavuk suyu karisimi olabilir)
uzeri icin kuru nane, kırmızı biber
Yapılışı:
10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.
No comments:
Post a Comment