Friday, August 23, 2013

yarma çorbası nasıl yapılır


24 Haziran 2010


yarma corbasi nasil yapilir 1Çoğu kimse aşurelik buğday ve yarma'yı ayırt edemez. Çoğunlukla bu iki ürün birbirleriyle karıştırılır. Yarma, sert buğday çeşitinin kaynatılarak kurutulduktan sonra belirli tekniklerle dövülerek kabuğunun ayrılmasıyla elde edilen bir üründür. Aşurelik buğday ise, yarma gibi işlem görmez. Yarma'ya verilen diğer bir isim ise dövmedir. Yarma'nın dört çeşit çorbasını yaparım. Bu tarifte olduğu gibi nohutlusunu, yeşil mercimeklisini, sade yarmalısını, mercimek ve nohutlusunu yaparım. Sultan, nohutlu yarma çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım

bir bardak yarma

bir bardak haşlanmış nohut

bir kaşık tereyağ

bir buçuk bardak yoğurt

bir yumurta

bir kaşık un

kuru nane, tuz



Yapılması

dövme'yi geceden ıslatın, sabah süzün

nohutu yumuşayıncaya kadar haşlayın

terbiyesinin hazırlanması

kase içinde yumurta, yoğurt ve un'u çırpın

tencere içine 7 bardak su ve dövme'yi koyun, yumuşayıncaya kadar kaynatın

tencereden bir kepçe su alın, terbiye'ye karıştırın

terbiye'yi tencereye dökün, karıştırın ve çorbayı 5 dakika daha kaynatın

tuzunu ayarlayın

tereyağ eritin, 1 kaşık kuru naneyi katın, kavurun

ve çorbanın üzerine gezdirin, servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan






No comments:

Post a Comment