Friday, August 9, 2013

tarhana corbasi (muhacir tarhanasi)


tarhana corbasi muhacir tarhanasi 1


Tarhanamizi kayin validem Türkiye de kendisi yapar, Cok da lezzetli olur bizde severek tüketiriz.Tarhananin tarifini ögrenip belki bir gün bloguma eklerim.Evde tarhana olunca corbasini yapmak cok kolay.Cok saglikli ve besleyici.




Tarhana (ben göz karari yapiyorum)



Biraz sivi yag



Kibrit kurusu büyüklügünde tereyag



Salca (domates ve biber)



Kirmizi biber,karabiber,tuz,nane



Varsa tavuk ya da et suyu cok güzel tat veriyor




Sivi yagi tencereye koyalim, tarhanayi ilave edelim.Orta hararetli isida tarhanayi kavuralim.Biraz kavrulunca salcasini ilave delim.Salcada kavrulunca suyunu ilave edelim (su soguk olmali sicak su tarhanayi topaklastirir.) Baharatlarini ve tuzunu ilava edelim sürekli karistiralim. Kaynamaya baslayinca altini kisalim, pismeye birakalim(kayin validem tarhana ne kadar cok kaynarsa yani pisme süresi ne kadar uzun olursa okadar lezzetli olur der.


Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment