Thursday, August 22, 2013

Pirinçli Kabak Çorbası


pirincli kabak corbasi 1TuzBiber dergisi için hazırladım çorba.... Hem yaz mevsimine uygun hemde diyet yapanlar için idael bir çorba....

malzemeler:


  • 2 adet kabak

  • 5 su bardağı su

  • 1 çorba kaşığı pirinç

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 1 diş sarmısak

  • 1/2 demet dereotu



yapılışı: Kabakların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca kabak, yıkanmış pirinç ve tuz ilave edin. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Dövülmüş sarmısağı yoğurtla çırpın ve kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp, yoğurtun içine katın. Çırptıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edin ve bir taraftan karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu ekleyin. Üzeri için sıvıyağı bir tavada hafif kızdırın. Toz kırmızı biber ve pul biber ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın....




afiyet olsun....



No comments:

Post a Comment