Saturday, August 24, 2013

PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI




pastirmali tarhana corbasi 1





Malzemeler:




  • 5-6 Çorba kaşığı tarhana




  • 1 Çorba kaşığı tereyağ




  • 2-3 Diş sarımsak




  • 6-7 Dilim çemensiz pastırma




  • 1 Çorba kaşığı un




  • 1 Çorba kaşığı salça




  • 5 Su bardağı su




  • 1 Adet soğan




  • 1 Adet sivribiber




  • 1,5 Çorba kaşığı zeytinyağ




  • Nane, tuz....




Herkese hayırlı ve bereketli ramazanlar dileyerek iftar sofralarınızı renklendirecek harika bir çorba tarifi vermek istiyorum bugün sizlere. Gerçi havalar oldukça sıcak ama bir iftar sofrasını yine de çorbasız düşünemeyenlerdenim. Siz de benim gibi düşünüyorsanız işte sizlere bu leziz çorbanın tarifi...






Bir tencerenin içine öncelikle kıyılan sarımsaklar tereyağla birlikte alınır ve sarımsakların kokusu gidene kadar sotelenir. Daha sonra un ve salçada eklenerek bir müddet daha kavrulur en son olarak suyla tarhanada katılıp bir kaşık yardımıyla kaynayana kadar sürekli karıştırılır ardından ocağın altı iyice kısılır ve 4-5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.






Üzeri içinse bir tavaya önce zeytinyağ, yemeklik doğranan soğan ve kıyılan biber alınır. Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar sotelenir. Daha sonra içine minik minik kıyılmış pastırmalar ve biraz kuru nanede katılarak soteleme işine bir kaç dakika daha devam edilir. Karışım çorbanın içine ilave edildikten sonra çorbamız sıcak olarak servis edilir Afiyet olsun..:)



No comments:

Post a Comment