Saturday, August 24, 2013

Kuzu kulağı çorbası



kuzu kulagi corbasi 1




İçinde bulunduğumuz aylar bu otun toplanması ve tüketilmesi açısından en uygun aylar. Ekşimsi tadı  olan, dayanıklı güzel bir ot.  Benim keşfim de uzun zaman öncesine dayanmıyor.  Geçen yıl farkettik ilkin, salatasını yaptık yedik bol bol. Bu yıl da "değişik çorbalar yapmalıyım" macerama katıldı sevgili kuzu kulağı. Başarılı bir çorba olduğu kanısındayım. Yılın bu zamanlarında faydalı olan bu otu tüketmenin hem farklı bir yolu, hem de çorba konusunda sofrada farklı bir alternatif...




Ancak bu otu romatizma, gut ve böbrek hastaları tüketmemeliymiş, duyurulur.


Faydası nedir derseniz; içinde bol miktarda C vitamini var.


Dişlerimiz ve diş etlerimiz için faydalı, özellikle diş eti çekilmesi olanlar için.


Bağırsakları yumuşatarak kabızlığa iyi geliyor. Bir de böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürücü etkisi var. 






kuzu kulagi corbasi 2




  • 1 bağ kuzu kulağı


  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut


  • 1 çay bardağı erişte


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 1 yumurta


  • 1 yemek kaşığı un


  • tereyağ+ zeytinyağı


  • tuz





Kuzu kulağını yıkayıp, ince ince doğrayın. Tencerede yağı eritin ve üzerine doğradığınız otları atıp kavurun.


Otların rengi dönmeye başladığında 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Su kaynadığında elinizle bir parça daha kırıp ufalttığınız erişteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin. 


Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.


Malzemeler piştiğinde tuzunu ekleyin. Yoğurtlu karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Koyuluğunu beğendiyseniz bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Aksi takdirde bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz. 






kuzu kulagi corbasi 3






Ben yine dayanamayıp üzerine tereyağında toz kırmızı biber gezdirdim, çok seviyorum bu tadı sanırım. Siz de seviyorsanız tavsiye ederim.


   



No comments:

Post a Comment