Friday, August 23, 2013

KIYMALI,BULGURLU SEMİZOTU ÇORBASI:








,


kiymali bulgurlu semizotu corbasi 1


MALZEMELER:1 DEMET SEMİZOTU,1 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR,1 KURU SOĞAN, 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA,  1 ÇAY KAŞIĞI TUZ VE PUL BİBER,2-3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ,2-3 YEMEK KAŞIĞI KIYMA,YAPILIŞISIVI YAĞ DA SOĞANLAR PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR,KIYMALAR İLAVE EDİLEREK SUYUNU ÇEKTİĞİ ZAMAN SEMİZOTLARI (TEMİZCE YIKANIP VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANDIKTAN SONRA)İLAVE EDİLİR.ONLARDA SUYUNU SALIP ÇEKTİKTEN SONRA SALÇASI,BULGURU,TUZU,BİBERİ EKLENEREK 15-20 DAKİKA KAYNATILIR.PİŞEN ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIRDIR. SICAK SICAK TAM BİR VİTAMİN 



DEPOSU TAVSİYE EDERİM.(SEMİZOTLARI TEMİZCE YIKANIR SUYU SÜZENE DEK BEKLETİLİP DOĞRANARAK ,POŞETLENİP DONDURUCUYA DA KIŞLIK İÇİN KALDIRILABİLİR.TADI VE LEZZETİNDEN BİR ŞEY KAYBETMİYOR)



No comments:

Post a Comment