Malzemeler:
Hafif etli küçük parça dana kemiği
4 litre kadar su
1-2 diş sarımsak
tuz
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Dana kemiğini düdüklü tencerede yaklaşık 4 litre su ile 1 saat kadar haşlıyoruz.
1 saatin sonunda düdüklü tenceremizin altını kapatıp birkaç dk bekleyip eviyeye alıyoruz musluğu hafif açıp suyun altında biraz bekletiyoruz. ve düdük kısmını yavaşça açıyoruz bu şekilde kapak çok kolay açılıyor.
Kemik suyunu ayrı bir tencereye süzüyoruz ocağa alıyoruz sarımsakları ezip tencereye atıyoruz. Diğer bütün terbiye malzemelerini çırpıp tencereye yavaş yavaş döküp karıştırarak kaynatıyoruz.
Soğuyan kemikteki etleri didikleyip çorbamıza ekliyoruz en son tuzunu ekleyip 1-2 taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
Çocuklarında afiyetle yiyebileceği çok besleyici çorbamız hazır olmuş oluyor.
Afiyet olsun :)
No comments:
Post a Comment