Wednesday, August 21, 2013

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri



İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri


Malzemeleri:



  • Bir kilo dana işkembe

  • Bir kahve fincanı sirke

  • Sekiz diş sarımsak

  • 100 gram margarin

  • Kırmızı biber

  • Bir fincan un

  • Tuz




Yapılışı


İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur. Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır.






Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. 2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur. 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. Tuz konur. Söndürülür. Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.






Not : İsteğe göre işkembe çorbası terbiyeli yapılabilir. Bunun için 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorba suyundan da 1 kepçe alınarak yumurtalara ilave edilip karıştırılır. Sonra hepsi çorbaya konup çorba ateşten alınır.


No comments:

Post a Comment