DOMATES ÇORBASI ( MAKARNA SUYUNA )
2 Sb kadar makarna suyu ( haşlanan makarnaların suyu )
1 sb tavuk suyu
1 küçük soğan
1 sarımsak rendesi
4 domates rendesi
3 yk un (az kişiyseniz 2 yk. yeterli !!!! )
1 yk sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça (ev salçası tercihen)
1 tatlı kaşığı nane- kırmızı pul biber - tuz
YAPILIŞI
-Yağ ve un kavrulup,kokusu çıkana kadar kavrulur,
-Rendelenmiş domatesler ve salçası eklenir ocak kısılır !!
-Ağır ağır makarna ve tavuk suyu eklenir,
-üzerine göz kararı sıcak su eklenerek kıvama getirilir
- 2 ye bölünmüş soğan ve 1 diş ezilmiş sarımsak ilave edilir
-yoğunsa su eklenip inceltilir.
-20 dakika sonra içinden soğan alınıp,tuzu eklnerek blendrdan geçirilir.
- 1 çay kaşığı tereyağında nane, kırmızı biber ısıtılıp yakmadan üzerine gezdirilir.
-hem pişen makarnanın suyu değerlenir, hem besin değeri yüksek bir çorbanız olur.
-renginin hafif bulanıklığı makarna suyundan kaynaklanmaktadır !
AFİYETLER OLSUN.
Bu sofradan
No comments:
Post a Comment