Monday, August 5, 2013

DOMATES ÇORBASI



domates corbasi 1

domates corbasi 2

DOMATES ÇORBASI ( MAKARNA SUYUNA )


2 Sb kadar makarna suyu ( haşlanan makarnaların suyu )

1 sb tavuk suyu

1 küçük soğan

1 sarımsak rendesi

4 domates rendesi

3 yk un (az kişiyseniz 2 yk. yeterli !!!! )

1 yk sıvıyağ

1 tatlı kaşığı salça (ev salçası tercihen)
1 tatlı kaşığı nane- kırmızı pul biber - tuz
YAPILIŞI


-Yağ ve un kavrulup,kokusu çıkana kadar kavrulur,

-Rendelenmiş domatesler ve salçası eklenir ocak kısılır !!

-Ağır ağır makarna ve tavuk suyu eklenir,

-üzerine göz kararı sıcak su eklenerek kıvama getirilir

- 2 ye bölünmüş soğan ve 1 diş ezilmiş sarımsak ilave edilir

-yoğunsa su eklenip inceltilir.

-20 dakika sonra içinden soğan alınıp,tuzu eklnerek blendrdan geçirilir.

- 1 çay kaşığı tereyağında nane, kırmızı biber ısıtılıp yakmadan üzerine gezdirilir.

-hem pişen makarnanın suyu değerlenir, hem besin değeri yüksek bir çorbanız olur.

-renginin hafif bulanıklığı makarna suyundan kaynaklanmaktadır !

AFİYETLER OLSUN.






Bu sofradan


No comments:

Post a Comment