Monday, August 5, 2013

BİR ANTAKYA KLASİĞİ:ACILI BULGUR ÇORBASI...



bir antakya klasi i acili bulgur corbasi 1


Çok halsizsiniz...

Her yeriniz ağırıyor..

Dur bakıyım..hafiften ateş ve öksürükte başlamış...

Şiddetli bir grip kapıda bilesiniz...

Grip vücudunuzu ele geçirmeden mutlaka bu çorbayı içmelisiniz...

Sizi ısıtır,enerji verir...

Yerken şıp,şıp burnunuz akar(aman peçete bulunsun yanınızda)..

Bütün sinüsleriniz açılır...

Bir kaseyle asla doymazsınız...

Yanına turp,tere,limon da eklediniz mi...

Grip filan yaklaşamaz yanınıza:))))

Efendim...

Yine memleketimin kış aylarında olmazsa olmazı bir lezzeti ile karşınızdayım...

Mutlak surette denemenizi tavsiye ederim...

-1,5 çay bard.pilavlık bulgur

-1 çay bard.yeşil mercimek

-2 orta boy soğan

-4 diş sarımsak

-1 yk biber salçası(acı)

-1 tk kimyon

-1 tk kurunane

-1 tk tuz

-yarım çay bard.z.yağı

***bulgur,mercimek yıkanır bir tencereye alınır.soğanlar kuşbaşı doğranıp tencereye eklenir.üzerine 5-6 su bard.su eklenir.sosu için bir havana biber salçası,sarımsak ve baharatlar eklenip iyice dövülür.bulgur ve mercimekler pişmişse tencereye eklenip karıştırılır.sosuyla iyice özleşene kadar pişirilir.en son üzerine yağı gezdirilir,10 dk.dinlendirilip servis yapılır..ŞİFA NİYETİNE...AFİTETLE..

No comments:

Post a Comment