Emine Beder'in tarifiyle acem çorbası ; kavrulmuş soğan ve sarımsak ile harika bir tat :)
MALZEMELER:
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
Mercimeği yıkayıp, bir tencereye alalım ve dört parmak geçecek şekilde su ekleyip, tuzunu da ilave ederek mercimekler pişene kadar haşlayalım.Teeyağ ve unu bir tavaya alıp, unun rengi değişene kadar kavuralım ve soğutalım.Soğuyan kavrulmuş una sütü ekleyip karıştırarak haşlanmış mercimeğe ilave edelim.Karışımı blendır yardımı ile çırpalım.Soğanları ve sarımsakları küçük doğrayıp zeytinyağ ile kavuralım ve servise yakın çorbamızın üzerine dökelim....
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment