Güzel bir gün diliyorum herkese...
Bizim evin iftar sofrasının olmassa olmazıdır çorba...
Yaz kış fark etmez, mutlaka yaparız iftarda...
Reflülü midemi anca çorba susturuyor çünkü :)
Süleymaniye çorbası, yapması kolay, tadı olay harika bir çorba...
Tam misafirlik aslında...
Şimdi nasıl yaptım ben bu çorbayı hemen diyim...
MALZEMELER:
1su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
1 kabak
1 havuç
1 patates
200 gr. pazı yaprağı
1 su bardağı tavuk suyu
2 kaşık tereyağı
1 kaşık un
Tuz
Karabiber
Pul biber
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı zerdeçal
Köftesi için:
200 gr. kıyma
2 kaşık irmik (yoksa ekmek içi de olur)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kızartmak için:
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Köftesi için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Sıvı yağda kızartın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Soğanları ilave edip kavurun.
Soğanlar kavrulunca 1 yemek kaşığı unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından mercimeği ilave edip bir iki kavurun.
Pazı hariç diğer sebzeleri küçük doğrayıp ilave edin.
Tavuk suyunu ve suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Pişmesine yakın pazı yapraklarını ve baharatları ilave edip bir kaç dakika daha pişirin.
Çorbayı blender'dan geçirin.
Kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edin.
Köfteleri katıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment