Friday, November 1, 2013

Kabak Çorbası Tarifi




Çorba Tarifleri,


{[['kabak corbasi tarifi 1']]}






kabak corbasi tarifi 2
Malzemeler:

1 tane, soğan

2 diş sarımsak

7 tane, orta boy kabak

1 çay fincanı, yoğurt

2 çay fincanı, süt

2 çorba kaşığı, kaşığı tereyağı

1 çorba, kaşığı limon suyu

tuz, karabiber

bir demet taze nane

Hazırlanışı:

Öncelikle kabakları yıkayalım kabuklarını incecik soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Bir tencereye yağı alalım, ince kıydığımız soğanı ve sarımsağı ilave edelim sote yapalım. Üzerine kabakları alalım sütü ilave edelim (süt sıcak olmalı) tuz ve karabiberini ayarlayalım, bir taşım kaynatalım daha sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım. Piştikten sonra blendır ile püre haline getirelim, üzerine yoğurtla cırpılmış olan limon suyunu ilave edelim, bir kaç dakika beraber kaynatalım ve ocaktan alalım. Servise sunarken nane serpelim, afiyet olsun.




Bu tarifi paylaşın :




No comments:

Post a Comment