Thursday, November 28, 2013

Yüksük çorbası tarifi

















yuksuk corbasi tarifi 1




























Malzemeler

250 gr et

1 su bard ince bulgur

1 kase haşlanmış nohut

2 kase pişmemiş mantı

1 tatlı kaş salça

1 yumurta

SOSU İÇİN

3 diş sarımsak

2 yem kaş salça

yarım şimon suyu veya 2 yem kaş nar ekşisi

2 yem kaş sıvıyağ

tuz karabiber pul biber


yuksuk corbasi tarifi 2

Yapılışı

öncelikle bulguru bir kaba alıyoruz ve içine yumurtayı salçayı tuzu koyup iyice yoğuruyoruz sonra misket kadar toplar yapıp bekletiyoruz ardından tencereye sıvıyağ döküp etleri kavuruyoruz suyunu çekince kaynar su ilave ediyoruz ardından hazırladığımız bulguru nohutu mantıyı ilave edip pişiriyoruz o piştikten sonra sosuna geçiyoruz bir tavaya yağı koyup ezilmiş sarımsakları kavuruyoruz içine salçayı ekşisini baharatlarını tuzu koyup kaynayan çorbanın suyundan alıp içine döküyoruz ve biraz pişiriyoruz arkasına o sosu tencereye ilave edip bir taşım kaynatıyoruz .

morbiber.com


Bu yazı yuksuk corbasi tarifi 3 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment