Monday, November 25, 2013

Memleket Çorbası


Ramazan geldi gelecek dedik gitti bile:( Bayram geldi gelecek dedik onuda uğurladık, referandum dedik durduk,ülkeyi çarptık böldük topladık oda hayırlısıyla geçti gitti,12 dev adam dedik ABD'nin izmandutlarına direnmeye çalışan potanın aslanları gümüşle yetindi tabiki şimdilik altında gelicek az kaldı:) gündemden haberler böyle,hoş herkes biliyor ama olsun,sıra geldi tariflere dönmeye :))

Bizim evde et ve tavuk suyuna çorbalar çok sevilir.Bizim oraların makarnalı ve küçük küçük top köfteli nefis bir çorbası vardır.Hazır çorba aslında ama o köfteler ve vegetanın mis gibi kokusu beni acayip cezbeder :) dün annemle kalktık vatandaşlık görevimizin ardından ahçılık görevimiz için mutfağa girdik,bu nefis çorbayı yaptım,benim ki tavuklu oldu köfteli değil tadı nefisdi hemen yapın derim:) dün yaptığım tükendiği için kalan yarım tavuk göğsüyle bugün tekrar yaptım.

Buyrun tarifime;

memleket corbasi 1Malzemeler



1 adet haşlanmış küçük doğranmış tavuk göğsü (bir göğsün yarısı yeterle oluyor)

1 adet kuru soğan

bir tutam doğranmış maydanoz

1çay bardağı fiyonk makarna

1 çay bardağı yıldız şehriye

1 tatlı kaşığı vegata

birez sıvıyağ

memleket corbasi 2Yapılışı: Tavuk göğsü yıkanır bir soğan iri iri doğranır ve su ilavesiyle haşlanır.Haşlanan tavuk kemiklerinden ayrılır yarısı küçük küçük doğranır.Tavuk suyuna şehriye makarna ve doğranmış tavuklar ilave edilir.Sıvıyağ ve vegetada eklenerek pişmeye bırakılır.Makarna ve şehriye piştiğinde altı söndürülür,doğranmış maydanoz eklenir.Çorbamız servise hazır:)

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment