Saturday, November 30, 2013

Yerelması Çorbası



yerelmasi corbasi 1Dün sağlıklı, doğal beslenmeden söz etmişken soğuk havalarda içimizi ısıtacak sağlıklı bir çorba tarifi vermek istedim bugün.



Zeytinyağlısını sıkça yaptığım yerelmasını bu kez çorba içinde süt ilavesi ile pişirdim. Genelde bu tip çorbalarda krema sık kullanılırken bana krema tadı ağır geldiği için yerine süt tercih ettim...

Gereken Malzemeler:




  • Yarım kg yerelması




  • 1 adet orta boy patates




  • 1 adet kuru soğan




  • 1 su bardağı süt




  • 1/2 çay kaşığı kişniş ( isteğe bağlı)




  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil




  • tuz , karabiber




  • Sıvıyağ





Yapılışı:





  • Yerelmasının kabuklarını düzgünce soyup (bu çorbanın en zahmetli kısmı bu bence ) dilimleyin.




  • Soğanları yemeklik doğrayın, patatesi de irice dilimleyin.




  • Sıvı yağ içinde soğanları ve yerelmasını hafifçe kavurun, biraz saydamlaşsın.




  • Tüm sebzelerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.




  • Yumuşayıp püre haline gelen sebzeleri blendırdan veya süzgeçten geçirin.




  • Koyu kıvamlı püreyi seyreltmek için önce bir bardak süt ilave edin. Daha sonrada dilediğiniz kıvamı sağlamak için su veya et suyu ilave edin.




  • Yarım çay kaşığı kişniş, yarım çay kaşığı zencefil, tuz ve biber ilavesi ile bir taşım kaynatın.




  • Pişen çorbanızı dilerseniz dereotu, dilerseniz kruton veya karabiber ile servis yapın.




yerelmasi corbasi 2




Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment