Wednesday, November 27, 2013

MANTAR ÇORBASI



MANTAR ÇORBASI


Malzemeler200 gr mantar

20 gr tereyağı

30 gr un

1 adet soğan

150 gr süt

Az tuz, az maydanoz, az pul biber

Yeteri kadar su(4–5 bardak)

YapılışıBir tencereye tereyağını koyup üzerine ince ince doğranmış soğanı ve mantarları koyup birlikte kavuralım. Üzerine unu ilave edip biraz daha karıştıralım. Üzerlerine 5 bardak suyu ilave edip karıştırmaya devam edelim kaynamaya başladığında 15 dakika daha kaynatıp, tuzunu, sütünü ve pul biberini ilave edip çorba kıvamını sağladıktan sonra ateşten indirelim servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip afiyetle yiyelim.

MANTAR ÇORBASININ ŞİFASI1. Bu çorba zayıf, kansız kişiler için çok iyi bir gıdadır.

2. Gözün görme gücünü artırır.

3. Et yemeyenler mantar çorbası içtiklerinde vücut için gerekli proteini alırlar.

4. Kan yapar bedenen ve zihnen gelişmeyi sağlar. Yorgunluğu giderir.

5. Mantar çorbasını sık içenlerde kolesterol düşük çıkar.6. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kişinin dirençli olmasını sağlar.

No comments:

Post a Comment