Monday, November 25, 2013

ÇORBALARIN BESLEYİCİ DEĞER VE TATLARINI ARTIRMANIN PÜF NOKTALARI



corbalarin besleyici de er ve tatlarini artirmanin puf noktalari 1

   * Lezzetli ve iyi bir çorbanın ilk kuralı et suyu veya tavuk suyu kullanmaktır.

   * Çorbaya konulan terbiyeler besleyici değerini artırır.

   * Çorbalar kullanılan malzeme ve pişirme yöntemine göre üç bölüme ayrılır.

   * Meyaneli, Taneli ve süzme ve ezme olarak çeşitlenir.

  

   * Terbiyeli çorbalar; sütlü,limonlu, sirkeli ve sarımsaklı terbiyedir.

   *  Sütlü terbiyeli ; yumurta sarısı ve sütle hazırlanır.Genellikle taneli çorbalarda kullanılır.

   * Sütlü terbiyeler 6 kişilik çorba için 2 veya 3 yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt yeterli olur.

   Sütlü Terbiyenin Yapılışı: Yumurta sarısı porselen veya cam bir kase içinde iyice çırpın, sütü ilave edin.       Kaynayan çorbadan  2-3 kaşık alın terbiyeye koyun karıştırın, karışım çorbaya ilave edin.Çorbayı terbiyeden sonra bir taşım kaynatın ve ocaktan indirin.Çok kaynatırsanız çorba kesilir.

  

 Limonlu Terbiye; Limon suyu ve yumurta sarısı ile yapılan terbiyedir. Taneli ve meyaneli çorbalarda kullanılır.

 Limonlu Terbiyenin Yapılışı: Aynen sütlü terbiye gibi yapın süt yerine limon suyu koyun.Çorbaya ilavesi aynı 

sütlü terbiye gibidir.


Sirke ve Sarımsaklı Terbiyenin Yapılışı: Sarımsakları iyice dövün sirke ile karıştırın. Kaynayan çorbaya sütlü terbiye gibi ilave edin. Genellikle işkembe ve paça çorbalarında kullanılır.Bu tür çorbalara yumurta ilave ederek terbiye yapılabilir.


*Çorbalara krema ilave ederken pişen çorbaya direk olarak koyun ve karıştırın, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

TEKKEYİ BEKLEYEN ÇORBAYI İÇER.

corbalarin besleyici de er ve tatlarini artirmanin puf noktalari 2

No comments:

Post a Comment