Saturday, November 30, 2013

Nohut ve Pırasa Çorbası



nohut ve pirasa corbasi 1


Ekranda bezelye kıyafetinde bir adam gördüğümde çocuk purogramı sanmıştım ilk önce. Sonrasında bir adamın azimle afacanlara sebzeleri sevdirmeye çalıştığını gördüm. Harika bir şeydi, yaşadığı ülkede okullarda yiyecekleri iyileştirmeye çalışıyordu Jamie Oliver. Bu kitabı görür görmez de aldım dolayısıyla. Bu sene bizimkiler pırasaya doydular, hatta az buçuk :) şikayet bile ediyorlar. Ama bu çorba doyurucuyla ve lezzetiyle tam not aldı diyebilirim. Teşekkürler Jamie. 



 Nohut ve Pırasa Çorbası


(Tarif; Jamie Oliver - Çıplak Şef) 


340 gr nohut


1 adet orta boy patates


5 adet orta boy pırasa


1 çorba kaşığı zeytinyağı


Ufak bir parça tereyağı


2 diş ince kıyılmış sarımsak


Tuz


Taze çekilmiş karabiber


850 ml tavuk veya sebze suyu


Rendelenmiş parmesan peyniri


Sızma zeytinyağı 






Geceden ıslatılmış nohutlar yıkanarak bir tencereye alınır. Su eklenir ve patatesle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pırasaların dış kabuğu soyulur, iyice yıkanır, kökten başlayarak önce boydan ardından ince ince doğranır. 


Zeytinyağı ve tereyağı bir tencereye konur. Pırasa ve sarımsak eklenir, biraz tuzla yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavrulur. Süzülen nohut ve patates de bu karışıma eklenir. 1 dakika kadar pişirilir. Tavuk suyunun 2/3 ü eklenir. 15 dakika kadar ağır ateşte kaynatılır. İster tümü püre haline getirilir, ister yarısı püre yapılır. Serviste üzerine parmesan peyniri rendelenir ve sızma zeytinyağı isteğe göre gezdirilir.


No comments:

Post a Comment