Saturday, November 30, 2013

MERCIMEK CORBASI


mercimek corbasi 1

mercimek corbasi 2 Daha Turkiye'den geleli 5 ay olmasina ragmen herkesi o kadar ozledim ki, durup durup ailemin tariflerini yapiyorum. Onlarla neredeyse hergun konusup gorusebiliyoruz ama olmuyor, oyle yanindaymissin gibi, annenin babanin dizinin dibindeymissin gibi OLMUYOR, OLAMIYOR. Boyle insanin bogazina birseyler dugumlenip kaliyor ama karsi tarafa hissettirmemek icin cabalayip duruyorsun, biliyorsun ki onlarda oyle, hele birde birseyleri sezerlerse sesinin tonundan, o zaman hersey daha bir zor oluyor telefonda. Neyse burasi yemek blogu idi, tarimize gecelim.


Bu corbayi kizlarim, ozellikle de Nil cok seviyor. Corbanin patenti kardesim ait, bilemiyorum o nereden aldi ama benim bildigim mercimek corbasi tadindan farkli, cok lezzetli. Kardesim yaptigi icin olabilir:)


Tarifimiz soyle:


  • 10 su bardagi et suyu veya normal su ve 3 adet etsu tablet

  • 2-2.5 yemek kasigi tereyagi

  • 1 turk kahvesi fincani un

  • 1 su bardagi tepeleme kirmizi mercimek

  • 1 buyukce kuru sogan

  • tuz, karabiber



10 bardak kaynamis suya, 3 adet etsu tablet atilip eriyitiliyor, varsa et suyu olmasi daha iyi.


Bir baska derince bir tencerede 2-2.5 yemek kasigi tereyagini eritip veya zeytinyagini kizidrip, 1 buyuk kuru sogani kup kup dograyip yagda biraz kavur. Icine unu ilave et ve gene kavur.


Sonra et suyunu, yikanmis mercimekleri, hazirlanan soganli unlu karisimin ustune ekle ve mercimekler yumsayana dek kaynat.Tuzu ve karabiberi ilave edin, mercimekler yumsadiktan sonra corbayi suzgecten gecirin, soguk kis gecelerinde ustunde dumani tute tute afiyetle icin.


No comments:

Post a Comment