Saturday, November 30, 2013

Kremalı Kabak Çorbası



Kabak ,sağlıklı süper sebze..Her şekle girer..Her çeşidi damakta ayrı bir lezzet bırakır..Bugün, iftar soframız için çorbasını yaptık..Tazecik  sebzelerle zenginleştirdik,kremayla tatlandırdık,derotuyla süsledik..Miss gibi nefis bir çorbamız oldu..Afiyet olsun...





kremali kabak corbasi 1


MALZEMELER






2 adet büyük kabak


200 ml.krema


1 su bardağı süt


2 kaşık un


1 adet küçük patates


1 adet soğan


1 diş sarmısak


1 su bardağı etsuyu


2 su bardağı sıcak su


1 çay kaşığı beyazbiber


dereotu


25.gr. tereyağ


1 yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI




  1. Kabaklarınızı,sarmısağınızı,soğanınızı ve patatesinizi küçük küpler halinde doğrayın.




  2. 1 kaşık sıvı yağınızı çorba tencerenize alın,ısınınca sebzelerinizi içine atıp,iyice soteleyin.




  3. Sotelenen sebzelerinizn üzerine ununuzu ilave edip,biraz daha beraber kavurun.




  4. Daha sonra et suyunu ve suyunuzu ilave edip,iyice pişmeye birakın.




  5. İyice ezilen sebzelerinizi el blendırıyla püre haline getirin..




  6. Püre haline gelen sebzelerinize baharatları,sütü ve kremayı yavaşca karıştırarak ekleyin,kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynayınca çorbanızın içine dereotu doğrayın..








  7. Çorbanızı ikram edeceğiniz zaman tereyağınızı eritin ,içine kırmızı biber atın..Sıcak sıcak çorbanızın üzerine dökün..




AFİYET OLSUN..SEVGİLER..


No comments:

Post a Comment