Thursday, November 28, 2013

terbiyeli düğün çorbası


14 Temmuz 2013

terbiyeli dugun corbasi 1


Terbiyeli düğün çorbası daha çok, küçükbaş hayvanların gerdanı haşlanarak yapılır. Haşlanan gerdanın eti kemiğinden ayrılarak küçük parçalara bölünür ve haşlama suyu ile birlikte düğün çorbası yapımında kullanılır. Haşlanmış dana eti ve etin suyu kullanılarak, düğün çorbası yapılabilir. Tarifimde kuzu gerdan yerine kemikli dana etini "düdüklü tencerede" haşlayarak düğün çorbası yaptım. Sultan, terbiyeli düğün çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

200 gr. haşlanmış dana eti

bir kaşık tereyağı

bir yumurta

bir kaşık un

bir bardak yoğurt

kırmızı biber, tuz

altı bardak et suyu



Yapılması

terbiyesinin hazırlanması

kase içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın

tencere içinde haşlanmış eti ve et suyunu bir taşım kaynatın

ardından, tencereden bir kepçe et suyu alın, terbiyeye katın, karıştırın

terbiyeyi tencereye ilave edin ve karıştırın

tencereyi 5 dakika süre ile ağır ateşte kaynatıktan sonra ocağı söndürün

tereyağı içinde kırmızı toz biberi kavurun ve tencereye ilave edin

ardından çorbaya bir tatlı kaşığı tuz ilave edin ve tuzunu ayarlayın

sarımsaklı sirke eşliğinde, çorbanızı gönlünüzce servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan

No comments:

Post a Comment