Sunday, November 24, 2013

ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI




sehriyeli domates corbasi 1



sehriyeli domates corbasi 2





sehriyeli domates corbasi 3


MALZEMELER

2 Büyük domates

2 kaşık un

1 türk kahve fincanı şehriye

1 yemek kaşığ tereyağ

2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

 Domatesler rendelenir,2 kaşık sıvıyağda suyunu çekene kadar kavrulur.Ayrı bir tavada tereyağ eritilir,içerisine un ilave edilir pembeleşene kadar kavrulur,domateslerin üzerine kavrulan un ilave edilir,sıcak su ile kıvamı ayarlanır tuzu katılır. Blendr'la pürüzsüz bir kıvam elde edilir.son olarak

tel şehriye katılıp şehriyeler pişene kadar beklenip ateşten alınır.Ekmekler çok küçük doğranıp 1 kaşık sıvıyağda kavrulur,çorbaının üzerine servis yapılacağı zaman ekmek ve   kaşar rendesi  ile servis yapılır.ben kaşar peynirini tercih etmedim ama sevenler için güzel bir seçim olabilir.


No comments:

Post a Comment