Tuesday, November 26, 2013

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI


kremali havuc corbasi 1


Bu çorbaya önyargılı yaklaştım.Havuç çorbası güzel olmaz zannetmiştim ama yanılmışım.Harika bir çorba oldu.Bir içen bir kase daha içti.


MALZEMELER:


1/2 kg.havuç


1 adet kurusoğan


2-3 diş sarımsak


1 litre su


1 kutu krema(100ml.)


tuz


karabiber


1/2 çaybardağı sıvıyağ


üzeri için dereotu


YAPILIŞI:


Bir tencerede sıvıyağ,halka halka doğranmış havuç,küpküp doğranmış soğan ve sarımsak hep beraber sotelenir.Su,krema ve baharatlar eklenir.Havuçlar iyice yumuşayınca ocaktan alınıp blender da çekilir.Bir taşım daha kaynatılıp servis yapılır.Arzuya göre dereotu ile süslenir.Afiyetolsun.


kaynak:ismek burak yılmaz


No comments:

Post a Comment