Wednesday, November 27, 2013

Börülce Çorbası



borulce corbasi 1



1 Su bardağı haşlanmış kuru börülce


1 Su bardağı kurutulmuş çorbalık hamur


1 Su bardağı süt


1 Taze soğan


150gr. Mantar


1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ


1 Yemek kaşığı dolusu un, tuz


Yapılışı: Margarini ve biraz sıvı yağı tencereye alıp, margarini eritin. İnce doğranmış taze soğanı tencereye aldıktan sonra soteleyin. Küp küp doğranmış mantarları da ilave edip soteleyin. Unu ekleyip biraz çevirin. Yeterince suyu, börülceyi, tuzu koyup kaynatın. Çorba kaynayınca çorbalık hamuru katıp, çorbayı pişmeye bırakın. Çorbalık hamurun yumuşamasına yakın sütü ilave edin ve çorbayı pişirin.


No comments:

Post a Comment