Friday, November 29, 2013

ERİTME TARHANA ÇORBASI


eritme tarhana corbasi 1


İFTAR MASAMDAKİ HALİNİ FOTOĞRAFLAYAMADIĞIM İÇİN, ARŞİVİMDE BULUNAN (FOTOĞRAF MAKİNEM YOKKEN CEP TLF ÇEKTİĞİM İÇİN RESİM KALİTESİ KÖTÜ OLAN) BU FOTOĞRAFLA TARİFİMİ YAYINLAMAK İSTEDİM...


MALZEMELER


  • 1 ÇAY FİNCANI TARHANA

  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

  • TUZ

  • ARZUNUZA GÖRE NANE KULLANABİLİRSİNİZ



YAPILIŞI



TARHANA BİR KABA ALINIR. ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SOĞUK SU KONUR. 1 SAAT KADAR DİNLENDİRİLİR. ELLE YADA BLENDERLA EZİLİR. TENCEREYE YAĞLAR VE SALÇA ALINIR. SALÇA KAVRULUNCA ÜZERİNE SU İLAVE EDİLİR. ARDINDAN ERİTTİĞİMİZ TARHANA İLAVE EDİLİR. TUZ İLAVESİYLE KARIŞTIRARAK KAYNATILIR. KIVAMINI İSTEDİĞİNİZ HALE GETİRMEK İÇİN KAYNATIRKEN SICAK SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ İLE, SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...



No comments:

Post a Comment