Monday, November 25, 2013

DÜĞÜN ÇORBASI



du un corbasi 1
Düğün çorbasını uzun zamandır yapmak istiyordum, Ramazan ayında Sofra Dergisinin verdiği "30 gün 30 mönü" kitapçığında görünce denedim.

Ramazan sıcak günlere geldiği halde, iftarlarda bu çorbaya hiç "hayır" demedik, rahat rahat içtik.

Orjinal tarifte kuzu eti kullanılıyor ama dana eti de kullanabilirsiniz.

"Afiyetle Kalın"


du un corbasi 2


DÜĞÜN ÇORBASI;


Malzemeler;


250 gram kuzu eti,


8 su bardağı su,


1 çorba kaşığı dolusu tereyağ,


2 çorba kaşığı un,


1 su bardağı süt,


Tuz.


Üzeri için;


3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,


1 yemek kaşığı kuru nane,


İsteğe bağlı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.


du un corbasi 3


TARİFİ;


Kuzu etini düdüklü tencere de haşlayın.


Pişen eti elinizle iyice didikleyin.


Et suyunu soğuması için bir kenara alın.


Tereyağı ve unu bir tencereye alın, un hafif pembeleşene kadar kavurun.


Sütü ve soğuyan et suyunu ilave edin.


Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.


Daha sonra didiklenmiş eti ve tuzu ilave edin.


1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.


Üzeri için;


Küçük bir el tavası yada cezvede sıvıyağı ısıtın.


İçine kuru naneyi ve isterseniz kırmızı pul biberi ekleyip, 1-2 kere karıştırıp, ocağı kapatın.


Tencerede ki çorbanın içine, yada servis zamanı ayrı ayrı kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine bu sosu dökün.


Sıcak olarak servis yapın.


"Afiyet Olsun"


No comments:

Post a Comment