Friday, November 29, 2013

Bahar Çorbası



bahar corbasi 1
MALZEMELER:

2 adet soğan

1 adet elma

2 kaşık sıvı yağ

Bir fincan un

Limon suyu

Bir kaşık köri

Beş bardak et suyu

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

Elmayı, havucu ve soğanı soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız malzemeleri kızdırdığınız yağ içerisinde beş dakika kavurun. Unu ve köriyi ekleyerek karıştırın ve bu şekilde yaklaşık beş dakika daha kavurun. Bu süre sonunda et suyunu ekleyin ve yaklaşık beş dakika kaynatın. Limon suyunu, tuzu ve karabiberini eklediğiniz çorbayı kırk dakika pişmeye bırakın. Pişme işlemi bittikten sonra blender ile iyice ezin. Servis yaparken maydanoz yapraklarını kullanın.

No comments:

Post a Comment