Monday, November 25, 2013

TERBİYELİ TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI



terbiyeli tel sehriyeli tavuk corbasi 1


Merhabalar,

Bu çorbayı annem çok ama çok güzel yapar. Ondan el almış biri olarak bu çorbayı sık sık yapıyorum evimde. Çünkü küçük prensesim en çok bu çorbayı seviyor. O ister de ben yapmaz mıyım hiç :)) Dün akşam soframızın baş tacıydı kendileri. Kızım tam 2 kase içti :))

Ben içine extra havuç ve tel şehriye ekleyerek yapıyorum çok daha lezzetli oluyor. Genelde hasta olanlara yapılır şifa versin diye. O kadar besleyici yani...

Ben de sizleri çok fazla bekletmeden hemen bu nefis çorbanın tarifine geçiyorum...




terbiyeli tel sehriyeli tavuk corbasi 2


TERBİYELİ TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

Malzemeler:

Tavuk Suyu İçin:

2 adet tavuk göğüs eti,

1 havuç,

1 soğan,

3-4 dal maydanoz,

5-6 adet tane karabiber



Terbiyesi İçin:

3 çorba kaşığı un,

1 limonun suyu,

1 yumurta sarısı,



İçine;

1 çorba kaşığı tereyağı,

1 türk kahve fincanı süt,

1 avuç tel şehriye...



Yapılışı:

Öncelikle tavuk suyunu hazırlayalım. Tencereye 7-8 bardak su koyup yıkadığımız tavukları, maydanozu, soğanı ve ikiye böldüğümüz havucu, tane karabiberi ekleyip kaynatalım. Yaklaşık 30-35 dk etler pişene ve tüm malzeme lezzetini suya bırakana kadar kaynatalım.Daha sonra ocağın altını kapatıp tavuk suyunu süzelim. Ilıması için bekletelim.

Tavuk etlerini küçük küçük tiftelim. Havucu minik küpler şeklinde doğrayalım.

Ayrı bir kabın içinde limon suyunu, yumurta sarısını ve unu çırpalım. Kıvamı bira katı olursa kepçe ile tavuk suyundan alıp terbiyeye ekleyip hemen karıştıralım.

Ocağın altını açalım orta ateşte tavuk suyunu kaynatalım. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyelim ve bir yandan da tencereyi karıştıralım. 3-4 dk. karıştırarak kıvam almasını bekleyelim. Sütü ekleyelim hızlıca karıştıralım. Tifttiğimiz tavuk etlerini, tel şehriyeyi ve havucu da ilave edip yavaşça 1-2 dk daha karıştıralım. İyice kıvam alan çorbamız kaynayınca tereyağını, tuzunu ve değirmenden çektiğimiz karabiberi ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment