Thursday, November 28, 2013

DÜĞÜN ÇORBASI


du un corbasi 1Çorbanın fotoğrafını çok acele çekmiştim. Kırmızı biberi tereyağında kızdırıp üzerinde gezdirerek öyle servis etik... Çok nefis bir çorba oluyor...

malzemeler:



  • 250 gr. kuzu gerdan


  • 1 yumurta sarısı


  • 3 çorba kaşığı un


  • 1 limonun suyu


  • 1 çorba kaşığı tereyağ


  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber


  • tuz



yapılışı: Eti bir tencereye bırakıp, kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Etleri kemiklerde ayıklayın ve tencereye etleri tekrar alın. 5 bardak su ilavesiyle kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra unu, limon suyunu, yumurtayı, tuzla çırpalım ve ılıttıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış tereyağ gezdirerek, hemen servis edelim.



afiyet olsun....



No comments:

Post a Comment