Monday, November 25, 2013

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası



tavuklu arpa sehriye corbasi 1


MALZEMELER

1 adet tavuk göğüs

2 adet domates

Sıvıyağ

Yarım su bardağı arpa şehriye

6 su bardağı tavuk suyu

Tuz

Karabiber

Limon suyu

YAPILIŞI

-Göğüs yıkanarak tencereye alınır ve haşlanır.

-Suyu kenara ayrılır etleri didiklenir.

-Tencereye 2 domates rendelenir,tuz eklenir sıvıyağla kavrulur.

-6 su bardağı tavuk suyu eklenir kaynamaya bırakılır.

-Kaynayınca tavuk etleri ve arpa şehriye ilave edilir.

-Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.

-İndirmeye yakın birkaç damla limon suyu ve karabiber serpilir.

-Ocaktan alınıp sıcak servis yapılır.

AFİYET ŞİFA OLSUN...

DİĞER ÇORBALARIM BURADA...

 





No comments:

Post a Comment