Sunday, November 24, 2013

REYHANLI KÖY ÇORBASI





reyhanli koy corbasi 1
Evde az kalan malzemeleri güzel bir çorbayla değerlendirebiliriz.

REYHANLI KÖY ÇORBASI



MALZEMELER:

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı yeşil mercimek

1 çay bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı pilavlık bulgur

1 çay bardağı kuru börülce

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıvıyağ

tuz

su

ÜZERİ İÇİN:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı kuru reyhan

YAPILIŞI:

ince kıyım soğanu sıvıyağda pembeleştirelim. Salçalarıilave edelim ve 1-2 kavuralım. Üzerine güzelce yıkanmaış bakliyatları ekleyelim. Yeterince sıcak su ( 10 bardak kadar ) ve tuzunun ekleyip,çorba kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Tereyağını ayrı bir tavada eritellim ve kuru reyhanı ilave edip kızdıralım. Çorbaya ilave edelim ve 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra çorbamızı sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN.

NOT: Arzuya göre acı biber kullanabilirsiniz



No comments:

Post a Comment