Saturday, November 23, 2013

Karalahana çorbası tarifi


















karalahana corbasi tarifi 1
Malzemeler

1 bağ karalahana

1 su bardağı barbunya fasulye (akşamdan suya koyulur)

1 çorba kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 baş soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

1 avuç dolusu mısır yarması

2 kesme şeker büyüklüğünde içyağ

pul biber

karabiber

tuz

Yapılışı:

Karalahana yaprakları ince ince doğranır. Tencerede kaynayan suyun içine dökülür. 15 dk kaynatılır ve suyu süzdürülür. Akşamdan suya koyulan barbunya fasulye ayrı bir kapta haşlanır. Ayrı bir tencerede tereyağ ve ayçiçek yağı ile soğan domates salçası ile kavrulur.

Haşlanan lahana ve barbunya bu karışıma eklenir ve malzemenin üzerine gelecek şekilde (1,5 lt) kadar kaynamış su ilave edilir.

Tencereye en son mısır yarması*, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Yapraklar yeterince yumuşayana kadar pişirilir.

İsteğe göre suyuna içyağı katılabilir ve hatta kemik atılırsa daha lezzetli olur.

*Mısır yarması kalın olursa akşamdan sıcak suya koyulması gerekir


Bu yazı karalahana corbasi tarifi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment