Wednesday, November 27, 2013

Ayran Aşı Çorbası


ayran asi corbasi 1

Herkese iyi haftalar. Oldukça sıcak geçeceği söylenen ve daha haftasonundan sıcak olacağı belli olan bir haftaya başlıyoruz. Bu sıcak haftaya hafif , serin ve bir o kadar da sağlıklı bir tarifle başlamak istiyorum. Afiyet olsun

Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

500 gr süzme yoğut

tuz

kuru nane

Hazırlanışı:

Buğday ve nohut bir gece önceden suya konulur. Ertesi gün suyu süzülen ve yıkanan malzemeler haşlanırlar ve soğumaya bırakılırlar. Ayrı bir kapta yoğurt su ile sulandırılıp, ayran kıvamına getirilir(ben biraz koyu kıvamda bırakıyorum. Kıvamını isteğinize göre ayarlayabiilirsiniz)Tuz eklenip, karıştırılır. İçine soğumuş olan haşlanmış buğday ve nohut konulur ve karıştırılır. Servis öncesinde bir süre buzdolabında bekletilir ve üzerine kuru nane serpilerek soğuk olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN

No comments:

Post a Comment