Sunday, November 24, 2013

Enginar Çorbası Tarifi


















ENGİNAR  ÇORBASI


enginar corbasi tarifi 1
MALZEMELER

2 Adet taze enginar veya konserve

2 Su bardagi su

1 Adet limon suyu

2 Çorba kasigi un

2 Çorba kasigi tereyagi

3 Su bardgi sicak et suyu

Yarim demet dereotu

1 Çorba kasigi süt kremasi

4-5 Dal maydanoz

1 Çay kasigi kirmizi tozbiber, tuz

YAPILIŞI

Taze enginarlari temizleyip limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda

haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin. 1.5 çorba kasigi tereyagini

kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak kavurun. Sicak et suyunu

ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin. Enginarlari ve kiyilmis

dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumusayinca süt

kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pisirin. Kalan

tereyagini kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun. Çorbanin üzerine

gezdirerek döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.


No comments:

Post a Comment