Tuesday, November 26, 2013

YÜKSÜK ÇORBASI


yuksuk corbasi 1

Malzeme:

hamur için:

4 su bardağı un

1 su bardağı su

tuz

İç malzemesi:

300 gr. dana kıyma

1 ad. kuru soğan

karabiber-tuz

Çorbası:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı sıvıyağ

4 su bardağı etsyuksuk corbasi 2uyu

1 limon suyu

kuru nane

tuz

Un,su ve tuz ile sıkı bir hamur yapıp 15-20 dakika kadar dinlendirilir. Kıyma, küp doğranmış soğan ,tuz ve karabiber karıştırılacak iç hazırlanır.Hamur açılacak yer unlanarak yufka inceliğinde açılır. Açılan hamur unlanıp pli yapar gibi 2 cm.kalınlığında katalanır ve 2 cm. kesilir. Kare hamurların içerisine kıyma harçlarından konur ve önce üçgen kapatılır sonra diğer uçlar kapatılarak yüksük şekli verilir. Unlanmış bir tepsiye konur.

Domates salçası sulandırılarak yağda kavrulur. Et suyu ve sade su ilave edilir. Kaynadıktan sonra içerisine yüksükler atılır ve pişirilir. Haşlanmış nohut ve limon suyu eklenir. Ocağı söndürdükten sonra üzerine kuru nane konur ve sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hazırlayan :Songül Döğücü

Fotoğraf:Esma Tanglay

No comments:

Post a Comment