
Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Yayla Corbasi ( benceli )
Gönderen Allah ne verdiyse On 18 Ekim 2012 Perşembe 7 yorum

es selamü aleyküm dostlar .dilerim hepiniz iyisiniz bir kac gündür buralarda hava oldukca soguktu
soguklar geldi derken bu gün hava bahari yasatiyor bize rabbimin lütfu sual olunmaz elbet
soguk havalarda söyle sicacik corba olsa deriz ya ,benim corba yapmam havalara bagli degildir
müsamasiz her gün vardir corbamiz elhamdülillah dün menümüzde yayla corbasi vardi .yüzüne bakinca corbanin .cok emek sarf edilmis tadina bakmaliyim dedirten corbalar vardir bu corbamiz cok emek sarf ettirmeyen ama lezzeti ve görüntüsü onu düsündüren bir corba .dilerim beyenirsiniz .
malzeme
1 cay bardagindan biraz eksik kirik pirinc .
1,5 su bardagi süzme yogurt (mutlaka süzme)
1 yumurta
1 yemek kasigi un
2,yemek kasigi tereyag
1 kahve kasigi nane
7-8 bardak et suyu yada tavuk
üzerine
1 yemek kasigi tereyag
yarim kahve kasigi nane

pirinci yikayip tencereye koyalim üzerine yumurtamizi kiralim tümünü kullaniyoruz.
unu birazcik tepeleme olsun ama öyle hinca hinc degil
yogurdu ve naneyi de koyup cirpma teli ile cirpalim

üzerine etsuyumuzu ilave edelim. tereyagini öylece üzerine birakalim .tereyag cok gelebilir gözünüze
ama kremamsi bir lezzet icin bencesi bu corbanin ;)
tuzunu karabiberini ekleyip tatlandiralim .ocaga koyup kaynayincaya kadar birakmadan karistiralim
orta ateste yaklasik 20dakika pisirelim. kapagini yarim kapatalim tasmasin suyunu kaybetmesin corbamiz .
20 dakikanin sonunda yan tarafta bir tava da tereyagini kizartalim ocaktan cekip icersine naneyi ekleyelim corbamizin söyleee üzerine gezdirip sofrayi kuralim siz sofrayi kurarken oda kivamini bulmus olacaktir insAllah .

afiyet sifa olsun sofralarinizdan bereket, bedeninizden saglik, dilinizden sükür eksik olmasin .
bir iki kisa not bu corba icin .
pirincin türüne göre suyu fazla cekebilir dikkat edelim
naneyi verdigim ölcülerde kullanmaya özen gösterin cünki nane bir süre sonra yemegi acilastirir ve rengini karartir girdigi her yemek icin gecerlidir bu sevgili nanenin .
et suyu olmadan tadi eksik olur düsüncesindeyim .
ilk asama da kaynayincaya kadar karistirmayi birakmayin .
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment