Wednesday, September 4, 2013

Közlenmiş Sebze Çorbası



kozlenmis sebze corbasi 1Yaz sebzelerinin zamanı geçmeden bu tarifi yayınlamak istedim. Patlıcanın, kabağın, kırmızı biberin tezgahlarda yerini yavaş yavaş pırasaya, kerevize bıraktığı bu Eylül sonunda közlenmiş sebzelerin kendine has kokusunu hissedeceğiniz bir tarif...



Gereken Malzemeler:



  • 2 adet patlıcan


  • 2 adet kırmızı(kapya) biber


  • 1 adet kabak


  • 1 adet domates


  • 2-3 adet etli yeşil biber


  • Yarım çay bardağı kırmızı mercimek


  • 4-5 bardak et suyu veya su


  • tuz, karabiber

Yapılışı :



  • Patlıcanların kabuklarını soymadan bir kaç yerden çatalla delin.


  • Kabakların kabuklarını soyun dilimleyin.


  • Tüm sebzeleri fırın tepsisine koyup közleyin.


  • Közlenmiş patlıcanları ortadan bir bıçak yardımı ile açın içindeki çekirdekli kısımları çıkartıp bir kaşıkla boşaltın.


  • Kırmızı biberlerin ve yeşil biberlerin dış kabuklarını soyun, iri parçalar halinde kesin.


  • Domatesin dış kabuğunu soyup, çekirdekli kısımları çıkarın, küçük parçalar halinde kesin.


  • Közlenmiş sebzelerin tümünü bir tencereye alın, blenderden geçirin.


  • Hazırlanan közlenmiş sebze püresini dilediğiniz kıvamda et suyu veya su ile inceltin.


  • Ocağın üzerine alıp karıştırarak kaynatın.


  • Kaynayan çorbaya mercimeği ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.


  • Mercimekler pişerken çorba koyulaşırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.


  • Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.



kozlenmis sebze corbasi 2





Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment