![]() |
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
TERBİYE İÇİN
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
Yarım limon suyu
Tavuk 6 su bardağı suyla haşlanır. Un ve yağ kavrulur. Üzerine tavuk suyu eklenir. Kaynayınca didiklenmiş tavuk, tuz atılır. Bir taşım pişirilir. Terbiye karışımı eklenir. Kısık ateşte karıştırılarak 5 dakika daha pişirilir. AFİYET OLSUN
HAYIRLI AKŞAMLAR BLOG İZLEYENLERİM...
YAZIN KÖY BAHÇEMİZDE YETİŞTİRDİĞİMİZ DOĞAL DOMATES ve BİBERLERDEN KIŞA HAZIRLADIĞIM SOSLARI ŞİMDİ TÜM YEMEKLERİMDE KULLANMAKTAYIM..SİZLERE DE TAVSİYE EDİYORUM.. :-)

DOMATES SOSU
![]() |
YAPILIŞI: Domatesler yıkanır , bir müddet suda bekletildikten sonra kabukları soyulur.Domatesler doğranır ve katılaşana kadar kaynatılır,ocaktan indirmeden 15 dk. önce kalın tuz konularak tekrar kaynatılır.Sıcak sıcak kavanozlara konularak kapaklaı iyice sıkı şekilde kapatılarak şekilde de görüldüğü gibi ters çevirilir.
NOT:Kullanılana kadar bu şekilde,serin yerde muhafaza edilir.
BİBERLİ DOMATES(MENEMEN)SOSU
sibelozmen.blogspot.com

YAPILIŞI:
Biberler yıkanır , doğranır , doğranmış domateslerle birlikte kaynatılır.Domates sosu tarifinde ki işlemler uygulanır.
Evimizin diğer kızı Cansel'imiz (kızım BERRA'
nın en yakın arkadaşı) dershane çıkışı,akşam yemeğinde davetlimizdi...

SOSLU BAGET
10 ADET BAGET(Bagetlerin Derileri Soyulur.)

SOSU İÇİN :
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kağışı Domates Sosu (Kendimin hazırladığı Domates Sosu)
Tuz, Karabiber.Kekik, Kırmızı Pul Biber
Çok Az Zeytin yağı . Sos için verilen bütün malzemeler karıştırılır.harç hazırlandıktan sonra ;

hazırlanan sos bagetlerin üzerine sürülür.1 çay bardağı sıck su ilve edilerek kısık ateşle pişirilir.Servis yapılır.. AFİYET OLSUN..! :)

KAŞAR PEYNİRLİ DOMATES ÇORBASI

KIRMIZI TURP VE KARNIBAHAR TURŞUSU

ERZİNCAN YÖREMİZE AİT; UN ÇORBASI


No comments:
Post a Comment