MALZEMELER:
4 çorba kasıgı bulgur
2 çorba kasıgı domates salçası
1 tatlı kasıgı biber salçası
1 sogan
2 çorba kasıgı tereyağ
2 çorba kasıgı un
3 su bardagı et suyu
tuz,nane,pul biber,su
HAZIRLANISI:
Çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını alıp,ince doğranmış soganı ekleyip 2-3 dak. kavuruyoruz.Unu ilave edip kavrulmus un kokusu gelene kadar kavuruyoruz.Naneyi,pul biberi,salçaları ilave edip karıstırdıktan sonra soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz.Et suyunu,bulguru ekleyip bulgur yumusayana kadar pişiriyoruz.Tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz.Servis tabagına dökünce üzerine hafifçe nane serpiyoruz..
No comments:
Post a Comment