Wednesday, September 4, 2013

MENGEN ÇORBASI



mengen corbasi 1




Tarif oktay ustaya ait,ben et suyu yerine normal su kullandım.Aslında çorbanın kıvamı daha koyu ben suyu biraz fazla kaçırmısım.İsmi mengen çorbası ama bulgur çorbası da denebilir.Mercimek çorbasının bulgurla yapılanı gibi ama tabiki bulgur daha erken pişiyor mercimekten.Güzel bi lezzeti var.Çorba sevenlere tavsiye edebilirim yapmalarını..

MALZEMELER:

4 çorba kasıgı bulgur

2 çorba kasıgı domates salçası

1 tatlı kasıgı biber salçası

1 sogan

2 çorba kasıgı tereyağ

2 çorba kasıgı un

3 su bardagı et suyu

tuz,nane,pul biber,su

HAZIRLANISI:

Çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını alıp,ince doğranmış soganı ekleyip 2-3 dak. kavuruyoruz.Unu ilave edip kavrulmus un kokusu gelene kadar kavuruyoruz.Naneyi,pul biberi,salçaları ilave edip karıstırdıktan sonra soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz.Et suyunu,bulguru ekleyip bulgur yumusayana kadar pişiriyoruz.Tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz.Servis tabagına dökünce üzerine hafifçe nane serpiyoruz..

No comments:

Post a Comment