Sunday, September 15, 2013

BULGURLU KABAK ÇORBASI




Hayırlı günler:))


Havalar ısınmaya başlasa da çorba soframızdan eksik olmaz.Kabak yaz mı kış mı sebzesi diye tartışıla dursun dört mevsim artık tezgahlardan inmeyen bir sebze.Ben yazdan dondurucuya koyduğum kabaklarla yaptım.Bu da tartışılır aslında ama ne yapalım en azından hormonlu değil,mevsiminde tarladan toplanmış kabakların lezzeti de sanki donmuş kalmış:))Nefis bir çorba oldu,deneyip beğenmeniz dileklerimle tarifime geçiyorum.






bulgurlu kabak corbasi 1
                                             BULGURLU KABAK ÇORBASI

   MALZEMELER:

2 adet orta boy kabak(rendeleyebilir yada ufak  küp doğrayabilirsiniz.),

1 adet kapya biber,

1 çay bardağı köftelik bulgur,

1 yemek kaşığı salça,

1 tatlı kaşığı tuz,

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

pul biber,karabiber,kuru nane,reyhan,

1 adet  kuru soğan

      YAPILIŞI:

   1 adet kuru soğanı doğrayarak 2 yemek kaşığı yağda hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kapya biberi doğrayarak ekliyoruz.Salçayı ilave ederek karıştırdıktan sonra kabakları ilave ediyoruz.1-2 dakika kavurma işlemine devam ederek bulguru,tuzu,pul biber  ve karabiberi  ekliyoruz.

   Üzerine 6 bardak sıcak su (et veya tavuk suyu da olur)ilave ederek kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz.Ateşten almamıza yakın nane ve reyhan ilave edip bir taşım daha kaynatarak ateşten alıyoruz.Taneli seviyorsanız öylece servis yapabilirsiniz yada benim gibi blenderdan geçirerek servis yapabilirsiniz.Afiyet ,şifa olsun..

      Diğer çorba tariflerime BURADAN bakabilirsiniz.

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..

HOŞÇA KALIN:))


No comments:

Post a Comment