Bamya çorbası, Konya düğün yemeklerinin vazgeçilmezlerindendir. Ekşisi yerinde olmalı, ve de kaynar kaynar gelmelidir yoksa düşük not alır. Tabi bir de bamyalar mini mini olmalıdır, diğer bamya burada pek tercih edilmez. Bir ara Konya düğün yemeklerinden de bahsetmek istiyorum kısmetse, bakalım yaz geliyor yemek sezonu başladı fotoğraflarla anlatayım ki daha güzel olsun:) O nedenle bekliyorum:)
Malzemeler:
2 ortaboy soğan
100 gr küçük küçük kuşbaşı doğranmış et
1.5 su bardağı bamya
1 yemek kaşığı salça
tuz
1.5 limon
Etleri sıvıyağda iyice kavurun. Ardından ince ince doğradığınız soğanları da ekleyin ve birlikte kavurun. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra salçayı ilave edin, yeterli miktarda su koyup ( 1 lt kadar ) içine limonu sıkın. Tuzunu da ekleyin ve tadına bakın. Tuzu ve limonu iyiyse, içine haşlanmış bamyaları atın. İyice pişirin, afiyet olsun...
Bamyanın kendi usulümce pratik tarifi. Et ve soğan kavrulduktan sonra içine bamyaları atın. Onları da beraber kavurun. Ardından salçasını ilave edip suyunu dökün. Limonunu sıkıp tuzunu atın. Hepsi bu kadar.
Ve bir püf noktası: Bamyaları iplerinden ayırdıktan sonra bir havlunun arasına koyup ovalayın, kenarlarındaki minik şeyler çıkıyor böylece. Eğer tüm bunlarla uğraşamam derseniz bamyanını Urfa'dan alın:) Oradan alınanda olmuyor:) Urfatutkunu kulakların çınlasın:)))

No comments:
Post a Comment