Ramazan ayı yarın sona eriyor tüm müslüman aleminin şimdiden şeker bayramı mübarek olsun diyorum sıcaklarla boğuşa boğuşa orucumuzu tuttuk Allah kabul etsin. Ben ramazan ayında eşim ve kızım ile birlikte huzur şehri mevlana şehri konyadaydım ramazan ayını mevlana şehrınde geçirmek mutluluk verici ramazanı doyasıya yaşıyorsunuz her yerde ezan seslerı yükselıyor semazen gösterileri olmazsa olmazlardan kültürparkta da ramazan ayı gösterıleri her gün düzenlendi.
Anlayacagınız bol bol dinlendik gezdik öyleki eşim hiç eve dönmek istemedı Konyayı sevıyoruz eee konyaya gıdılır de etliekmek yemeden dönulur mu incecık pidesiyle şahane olur konya etlı ekmegı. Tabı lezzet duraklarımız CEMO VE HAVZAN iki yer de harika yapıyor etlı ekmegı tabı dıger yerlerde aynı şekılde cemonun otogar yanındakı teraslı şubesı cok güzel mutlaka gıtmenızı onerırım yolunuz konyaya düşerse,etlıekmek dilimlenmıs olarak gelıyor havzanda ise tahta da gelıyor Su ne yapıyor dersenız ıyıce konuşmaya başladı artık derdını rahatca anlatabılıyor konyada hiç sıkıntı yaratmadı kendı kendıne bebegıyle oynayıp duruyordu kimi zaman anneanneve dedesının yanından gelmıyor onlarla bırlıkte bır takım şeylerle mesgul oluyor bız de rahatca tv ızlıyorduk cok şukur hasta falan da olmadı konyadan bu kadar bahsettım bır kaç kare koyayım dedım su yun elınden bırakmadıgı bebegı komsunun sevımlı köpeği tarçın ve lezzetlı bır yemek ya da çorba bugunku tarıfım besleyıcı ve bol lezzetlı bir zeytınyaglı ister corba deyin ister zeytınyağlı tüm lezzetler bır arada buluşuyor buzeytınyaglıyı annemde yemek yerken kuru fasulyenın içerisinde nohut tanelerıne rastlamamla keşfettım dıledıgınız baklıyatlarla yapabılırsınız sevdıklerınızı ekleyıp sevmedıklerınızı cıkarabılırsınız
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı haşlanmış bezelye
yarım çay bardağı haşlanmış mısır
1 orta boy domates
1 adet kapya biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tane kesme şeker
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
su
yapılışı:
bakliyatlar ayrı ayrı cok pişmeyecek şekılde haşlanır suları süzülür
domates rendelenır
kapya biber fırında közlenır
sarımsak minik minik doğranır
kuru soğan yemeklık dogranır
düdüklü tencereye zeytınyagı konulur yemeklık dogranan kuru soğan pembelşinceye kadar kavrulur domates rendelenıp eklenır közlenmıs kırmızı bıberler dogranıp ilave edılır ve kavrulur salçası eklenır 1 dakıka daha kavrulduktan sonra baklıyatlar ,şeker ve sarımsak pul biber ilave edılıp kavrulmaya bırakılır bır muddet kavrulduktan sonra suyu eklenır ve duduklu tencerenın kapagı kapatılır yırmı dakıka yarım saat arası pişmeye bırakılır istersenız sıcak istersenız soguk olarak servıs edebılırsınız
afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment