Biliyorum arkadaşlar uzun süredir tarif ekleyemedim ama çok önemli bir nedenim vardı.
Bilgisayarıma misafir geldi bende virüslendim. Bu arada birde bayram girdi dolayısıyla düzeltilmesi biraz uzadı. Artık sanırım bundan sonra bu kadar uzun bir ara olmaz.
Malzemeler:
1 adet tavuk butu
Arpacık
Tel şehriye
Salça
Yağ
nane
Terbiye için:
5 kaşık yoğurt
1.5 kaşık un
1 yumurta
limon
2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
Önce tenceremize tavuk butunu ve suyu koyup butumuzu haşlıyoruz. çok fazla haşlamaya gerek yok hemen bir delikli kepçe ile butu çıkarıp birazcık soğumaya bırakıyoruz. Bu arada kaynayan suyumuza arpacıkları ilave ediyoruz, onlar pişerken biz butumuzu küçük parçalara ayırıp hazırlıyoruz.
Arpacıklar yarı yarıya piştiğinde parçaladığımız etleri ve şehriyeyi çorbamıza ilave ediyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
Biz bu arada terbiyesini hazırlıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıp çobaya ilave ediyoruz.
Yağını kızdırıp salçasını ilave ediyoruz.
Nane ile süsleyip sevis ediyoruz.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment