
![]() |
KESME HAMUR |
Malzemeler:
- 1 kase kesme hamur (erişte de olabilir)
- 2 kase yoğurt
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağ, sıvı yağ
- pulbiber, nane, tuz
- su
Hazırlanışı:
Eriştelerimizi tencerede suyun içinde haşlıyoruz (makarna haşlar gibi), haşlanan eriştelerimizi suyun içinde ılımaya bırakıyoruz, ılıyan eriştelerin içine haşlanmış nohut ve mısırlarımızı ilave edip, çırpılmış yoğurdumuzu da ekliyoruz, karıştırıyoruz (unutmayın erişte suyu ılımış olucak, sıcakken yoğurdu atarsanız kesilir), en son olarak da üzerine tereyağda yaktığımız pulbiber ve naneli karışımı döküyoruz.
Ben kesme hamurlarını Konya'dan getirdim. Hamuru yapan yengemizin ellerine sağlık.
Ve kendisine burdan tekrar çok teşekkür ediyorum :)))
Sizler yapmak istiyorsanız eğer erişte kullanabilirsiniz.
Mutlaka deneyin derim, çünkü çok lezzetli oluyor, 1 tabak yiyen 2. sinide istiyor...
Afiyet olsun...

No comments:
Post a Comment