
Mesela bayıla bayıla aldığınız bir çantayla eve gelirsiniz tek korkunuz "aaa neden buna bu kadar para verdin" şeklinde eleştirilmektir. Oysa çantayı torbadan çıkardığınızda "ne bu işportadan daha iyisini alırdın" gibi yorumlarla karşılaşınca yaşadığınız hayalkırıklığı... (dün akşam )
Hani özene bezene, çok sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığınız sebze çorbası ki sağlıklı halini bozmamak için kırema yerine sütle terbiye etmişsinizdir." Hııı, eh fena değil, ıggg değişik olmuş, evet evet biraz da limonla deneyelim daha iyi olur belki" : ) Yani bizim evde burokoli , balkabağı gibi sebzelerin çorbası pek olmaz ya da sütlü, kıremalı halleri olmaz diyeyim en iyisi. Ama yılmıyorum, acemi mutfak günlüğümü tutuyorum sonuçta. Değişik birşeyler ararken bu ayki Sofra dergisinde bulduğum tavuklu balkabağı çorbasını denedim. Hatta bu tip çorbalarda yaptığım gibi yarım ölçü değil, tam ölçüyle, hatta merakla köşede bekleyen havuçtan da katarak ( battı balık yan gider ya : ) ) Balkabaklı kerevizi annem sevmişti, neden olmasındı tavuklu balkabağı çorbasıyla şansımı deneyebilirdim işte. Sonuç mu herkesin ağız tadı farklı, evde bir tek ben sevdim hatta neredeyse iki tabak içtim, değişik bir çorba üstelik besleyici tabii bana göre : )
Tavuklu Balkabağı Çorbası
(Tarif; Sofra Dergisi Aralık 2011 )
2 dilim ayıklanmış küp küp doğranmış balkabağı
2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
2 damla limon suyu
1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 orta boy havuç ( isteğe göre )
Tavuk göğüsleri suda haşlanır. Sudan alınarak didiklenir, yarısı suya tekrar atılır. Tüm malzemeler katılarak kaynatılır. El robotundan geçirilir. Üzerine didilmiş, ayrılmış tavuk etleri konularak servis edilir.
No comments:
Post a Comment