Friday, January 10, 2014

UN ÇORBASI












un corbasi 1

UN ÇORBASI
Herkese musmutlu bir hafta diliyorum...

  Sonunda bahar sanki bize ceeee yapmaya başladı,tabi tekrar sırtını dönmezse ,malum hala mart ayındayız.

umarım öyle olmaz,bu güzel güneşli günleri kaçırmaksa ayrı bir sızı içimde:(

geçen postum da yazmıştım oğlumun hasta olduğunu,hala tam iyi değil,o bitmeden şimdide ben, ama benimki üşütmekten öte bir şey midemdeki rahatsızlık yüzünden sesim tamamen gitti,evdekilerle resmen sessiz film oynuyoruz anlaşabilmek için,telefonum çalmasın diye dua eder oldum,Allah'tan sosyal alemde ses gerekmiyor da oradan yırtıyorum ,yoksa uzun zaman buralara da uğrayamazdım.

  Neyse efendim,Rabbim kimseyi sağlığından etmesin deyip asıl konumuza geçiyorum,haftaya yine nefis bir çorbayla başlamak istedim,denemeyen varsa aranızda mutlaka denesin derim,yok eğer ben denedim derseniz de o zaman tarifim aklınızda bulunsun bence.











un corbasi 2

UN ÇORBASI
  Diğer çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

2 tepeleme yemek kaşığı un

1,5-2 yemek kaşığı tereyağı

1 diş sarımsak

5-6 su bardağı et suyu

tuz

taze çekilmiş karabiber

üzerine:

1 tatlı kaşığı tereyağ

pul biber











un corbasi 3

UN ÇORBASI
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle tereyağını tencereye alıp eritelim önce rendelenmiş sarımsağı ekleyip biraz çevirelim,ardından unu ekleyip hafif rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuralım.kavrulan unun üzerine soğuk et suyumuzu da ilave edip bir çırpıcı yardımıyla topaklanmasına izin vermeden karıştıralım.kaynayıp kıvamını alınca tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocaktan alalım.

Eğer çorbanız koyu olduysa biraz daha kaynar et suyu yada su ekleyebilirsiniz,damak tadınıza göre ayarlamanız mümkün.

servis etmeden önce üzerine tereyağı da yada zeytinyağın da kızdırdığınız pul biberi de döküp sıcak olarak servis edelim..

AFİYET OLSUN...


                                                     Twitter :    Reyhan Ksc

                                                     instagram :  reyhanksc

                                                     facebook:   anne eli gibi

No comments:

Post a Comment